Pazar, Temmuz 29

Sözler Yeterli Olur Mu?


  Hayır bence yeterli olmaz. Lafla peynir gemisi yürümez. Birilerinin çıkıp, birazdan şahit olacağınız iğrençliğe, acı gerçeklere dur demesi lazım.
  Madonna konserinin etkisinden yavaş yavaş çıkmaya başladığım zaman 'Nobody Knows Me' backdropunu izlemeye ve ne anlatmak istediğini kavramaya çalışmam gerektiğine karar verdim. Yaşım gereği ne kadar anlarım bilemiyordum. Çünkü dünya çapındaki insanlar ve simgeler yer alıyordu. Ama en azından bir kelime bile bir şey kaparsam bu benim yararıma olur diye düşündüm. Ve Youtube'dan videoyu izlerken işte o bir kelimelik acı gerçekle yüz yüze geldim: Zorbalık.
  Fazla üzerinde durmayacağım bu kelimenin üzerinde ya da bu kelime etrafında gerçekleşen olaylar üzerinde. Yaşımın henüz küçük olduğunu ve şu anda bu konu hakkında söylediklerimin laf kalabalığından başka bir işe yaramayacağını düşünmekteyim. Ha ama ileride, psikolog olduğumda ya da bir yazar olduğumda bu konu hakkında fikirlerimi beyan etmekten hiçbir zaman çekinmeyeceğim. Fikirlerimle insanları ayağa kaldırmaya çalışacağım. Kitaplar yazacağım belki de bu konuyla ilgili. Ailelerin hikayelerini dinleyeceğim, onların yaşadıklarını, onlar izin verdiği sürece aktaracağım yazılarıma. Belki bir kitapta belki bir blog yazısında... Önemli olan su yüzüne çıkan fikirler, konular. Belki, şu anda fikirlerini ortaya artan bir çok kişinin olduğu yere, hapishaneyi boylarım ben de. Ama içim hep rahat olacak. Çünkü en azından bir kişi, milyarlık bir gezenden bir kişi, susmamış olacak.
  Bu blog yazısında okuldaki cinsel zorbalıktan intihar eden çocuk yaştaki insanların fotoğraflarını paylaşıp 'Rest in peace.' demekle yetineceğim.
  Bu blog yazısı, ileride bu konu ile ilgili araştırmalarımın, yazılarımın ve fikirlerimin mutlaka olacağının bir işaretidir.                        


                                           1. Asher Brown. R.I.P (1997-2010)


 2. Robbie Kirkland. R.I.P (1982-1997)



3.Seth Walsh. R.I.P (1997-2010)



4. Tyler Clementi. R.I.P (1991-2010)



5. Brandon Bitner. R.I.P (1996-2010)



6. Kenneth James Weishuhun.R.I.P (1998-2012)



7. Carl Joseph Walker-Hoover. R.I.P (1997-2009)



  Keşke sonunuz böyle olmasaydı. Keşke her şey yoluna girebilseydi. Keşke tek çözüm yolu olarak bunu seçmeseydiniz. Hiçbir zaman unutulmayacaksınız. Huzur içinde yatın.






1 yorum:

Bulamadın mı?

DMCA Protection